Motor theorie Leeuwarden

Slaag in één keer voor je CBR motor theorie-examen in Leeuwarden.

Exclusief CBR-examenkosten

Kies je theoriecursus

Inschrijven
Inschrijven

Les en examen motor theorie Leeuwarden

Wil je in 1x slagen voor je motor theorie-examen en woon je in Friesland? Dan kies je natuurlijk voor onze dagcursus motor theorie Leeuwarden! Bij ons volg je les in de ochtend en doe je examen in de middag. Wij hebben al vele jaren ervaring en ons slagingspercentage behoort tot de hoogste van Nederland. Naast steengoede docenten kun je rekenen op meer! Wat dacht je van onbeperkt toegang tot onze digitale oefenomgeving? Gevuld met oefenvragen en CBR proefexamens!

De training motor theorie Leeuwarden kost €99,-. Wil je dat wij ook een examen reserveren bij het CBR? Dan komen er examenkosten bij (vanaf €41,-).

Inschrijven

Lees hier de ervaringen van onze cursisten.

Reserveren CBR motor theorie examen

Al onze theorie cursussen zijn dagcursussen. Dat betekent dat je altijd les en examen op dezelfde dag doet. Heb je al een examen geboekt bij het CBR? Dan kun je je toch nog opgeven voor de les motor theorie Leeuwarden. Je betaalt dan alleen voor de theorieles (€99,-).

Heb je nog geen examendatum? Dan kunnen wij dat eenvoudig voor je regelen door middel van een machtiging. Wij gaan dan voor je op zoek en zullen de training en het CBR examen vastleggen. Bij ons heb je de keuze uit 2 mogelijkheden:

  • Theorieles met standaard examen (+ €41,-.)
  • Theorieles met verlengd examen (+€53-)

Het standaard examen is voor bijna iedereen de beste optie en je kunt snel terecht. Een verlengd examen biedt 15 minuten extra tijd. Deze examens zijn geschikt voor kandidaten met bijvoorbeeld dyslexie. Van deze examens zijn er minder beschikbaar. Klik op inschrijven en wij leggen stap voor stap uit hoe het reserveren werkt.

Inschrijven

Hoe ziet de dagcursus motor theorie Leeuwarden eruit?

Na inschrijving ontvang je een bevestiging en aanvullende informatie over de locatie, tijden en meer. Ook krijg je toegang tot onze online oefenomgeving. Dit is de eerste stap van de training. Kijk maar eens of je al enkele vragen kunt beantwoorden of oefen eens met de verkeersregels. Ook kun je proefexamens maken. Online oefenen is niet verplicht maar het verhoogt de kans van slagen.

De cursusdag zelf begint om 07.00 uur. De les duurt tot 11.30 uur. Tussendoor worden pauzes gehouden. De docenten hebben veel ervaring en er is genoeg tijd om antwoord te geven op al je vragen. In de middag vertrekken we als groep naar het CBR. Veelal kunnen we lopen. Zo niet, dan regelen wij vervoer.

Bij het CBR doe je examen. Het CBR motor theorie-examen duurt in totaal 30 minuten. Tijdens dit examen worden er 50 vragen gesteld, waarbij je per vraag maximaal 20 seconden de tijd hebt om te antwoorden. Je zult merken dat de vragen en vraagsoorten er bekend uitzien. Dit heb je de hele ochtend geoefend tijdens de les motor theorie Leeuwarden! Om te slagen voor het examen moet je minimaal 44 vragen goed beantwoorden. Dit betekent dat je maximaal 6 vragen fout mag beantwoorden. Dat gaat je zeker lukken.

Inschrijven

Leeftijd motor theorie examen

In Nederland moet je minimaal 17 jaar oud zijn om het motortheorie-examen te mogen afleggen. Dit geldt voor alle categorieën motorrijbewijzen (A1, A2 en A)

  • A1-rijbewijs: Hiermee mag je op een lichte motor (maximaal 125cc en maximaal 11 kW) rijden. Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om dit rijbewijs te behalen.
  • A2-rijbewijs: Hiermee mag je op een middelzware motor (maximaal 35 kW) rijden. Je moet minimaal 20 jaar oud zijn om dit rijbewijs te behalen. Als je minimaal 2 jaar in het bezit bent van een A1-rijbewijs, dan kun je dit rijbewijs al behalen als je 19 jaar oud bent.
  • A-rijbewijs: Hiermee mag je op alle soorten motoren rijden. Je moet minimaal 24 jaar oud zijn om dit rijbewijs te behalen. Als je minimaal 2 jaar in het bezit bent van een A2-rijbewijs, dan kun je dit rijbewijs al behalen als je 22 jaar oud bent.

Let op: Als je al in het bezit bent van een autorijbewijs (B-rijbewijs), dan hoef je alleen een praktijkexamen af te leggen om een A1- of A2-rijbewijs te behalen. Voor het A-rijbewijs moet je wel zowel een theorie- als een praktijkexamen afleggen. En, ook dan zit je goed met onze dagcursus motor theorie Leeuwarden! Bijkomend voordeel; Je motor theorie certificaat is 1.5 jaar geldig. Dus tijd genoeg om je praktijk te halen.

Inschrijven

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen