Motor theorie Alkmaar

Slaag in één keer voor je CBR motor theorie-examen in Alkmaar.

Exclusief CBR-examenkosten

Kies je theoriecursus

Inschrijven
Inschrijven

Motor theorie Alkmaar, slaag binnen 1 dag

Als je van plan bent om binnenkort je motorrijbewijs te halen, weet je dat je eerst moet slagen voor het CBR theorie examen. Om dit examen met succes af te ronden, is het van belang om alle theorie te kennen over onder andere verkeerslichten, verkeersborden, verkeersinzicht, verkeersregels en verkeerswetten. Onze eendaagse theoriecursus zorgt er niet alleen voor dat je het examen in 1 keer kunt halen, maar ook dat jij een uitstekende motorrijder wordt die alle verkeersregels perfect kent.

Het is in je eentje geen gemakkelijke opgave om alle motor theorie te leren, maar met onze steengoede motor theoriecursus Alkmaar is het zeker te doen!

Inschrijven

Lees hier de ervaringen van onze cursisten.

Waarom kiezen voor de motor theoriecursus Alkmaar?

De eendaagse cursus motor theorie Alkmaar is ontworpen om alle aspecten van de motor theorie te behandelen die nodig zijn om te slagen voor het CBR theorie examen. Tijdens de cursus maken we alle benodigde informatie die je goed moet kennen voor het CBR motor theorie examen binnen een ochtend helemaal helder voor jou. Dit alles wordt jou aangeleerd onder begeleiding van uitstekend opgeleide docenten met humor, ervaring en geduld.

Inschrijven

De dagcursus

De cursus begint vroeg in de ochtend (meestal om 07.00), zodat er voldoende tijd is om alle benodigde theorie te behandelen. De docent zal beginnen met een kort voorstelrondje. Vervolgens is het tijd voor de les. Van de docent kan je onder andere verwachten dat hij:

  • De verschillende verkeersborden aan jou laat zien en uitlegt wat ze betekenen. Dit is een belangrijk onderdeel van het examen en het is van cruciaal belang dat je deze borden begrijpt en weet hoe je ze in de praktijk moet toepassen.
  • Uitgebreid ingaat op verkeersinzicht. Dit gaat over het voorspellen van het gedrag van andere weggebruikers en het anticiperen en reageren op verschillende situaties. Het is belangrijk om dit goed te begrijpen, aangezien het een grote rol speelt bij het veilig deelnemen aan het verkeer.
  • De verkeersregels en -wetten aan jou uitlegt. Dit omvat onder meer de regels met betrekking tot snelheid, afstand houden, inhalen, invoegen, uitvoegen en voorrang verlenen. Het is belangrijk om te begrijpen hoe deze regels werken, zodat je ze op de juiste manier kunt toepassen tijdens het rijden.
  • Ingaat op de regels van de verkeerslichten. Dit omvat niet alleen de betekenis van de verschillende kleuren, maar ook hoe je moet reageren op verschillende situaties, zoals bijvoorbeeld bij een knipperend oranje licht.

Inschrijven

Theorie leren, oefenexamens en CBR examen maken

Tijdens de theorieles Alkmaar krijg jij precies de belangrijke theorie van ons aangeleerd. Door onze jarenlange ervaring weten wij dat sommige theorie best lastig kan zijn om te onthouden. Gelukkig hebben we daar iets slims voor bedacht: de beste ezelsbruggetjes, tips en trucjes om er voor te zorgen dat jij toch ook die lastige theorie weet te onthouden.

Na de klassikale les deelt de docent verschillende oefenexamens uit die je mag maken. Deze examens zijn bedoeld om je te helpen bij het testen van je kennis en om te zien aan welke theorie je nog extra aandacht moet besteden. Omdat onze oefenexamens enorm lijken op de examens van het CBR kom je ook alvast in aanraking met de verschillende vraagsoorten en het type vragen. De ideale voorbereiding natuurlijk! De docent zal je feedback geven op je antwoorden en eventuele vragen van jou beantwoorden.

Rond het middaguur zit de les erop. Jij kent nu alle motor theorie door en door en bent er helemaal klaar voor om examen te gaan maken. En dat is ook precies wat we na de motor theorieles Alkmaar gaan doen. Samen vertrekken we naar het CBR. Denk goed na over wat je tijdens de theorieles hebt geleerd, maak gebruik van de gegeven tips en trucs, blijf rustig en je zal absoluut slagen voor het theorie examen!

Inschrijven

Inschrijven en kosten motor theoriecursus Alkmaar

Wil jij graag meedoen met de eendaagse cursus motor theorie Alkmaar? Inschrijven kan direct. Tijdens het inschrijven kan je kiezen uit verschillende data en CBR examentypes. Je hebt de keuze uit een regulier examen, een verlengd examen of zelf een examen reserveren. Het reguliere examen kost €41,- en het verlengde examen kost €53,-.

Het reguliere examen geeft je 30 minuten de tijd om het examen te maken en is voor 99,9% van de kandidaten de geschikte keuze. Het verlengde examen geeft je 45 minuten de tijd om het examen te maken en is voor kandidaten met een taalachterstand of dyslexie de geschikte keuze.
Wanneer je het reserveren van jouw examen aan ons over wilt laten moet je ons hiervoor toestemming geven door middel van een machtiging.

Heb je het motor theorie examen zelf al gereserveerd bij het CBR? Uiteraard kan je dan ook deelnemen aan onze theoriecursus. Zorg er dan wel even voor dat je de cursus plant op dezelfde dag als dat je examen moet doen.

Oefenen via onze digitale leeromgeving

Wanneer jij je inschrijving voor onze cursus motor theorie Alkmaar voltooid hebt ontvang je van ons een inlog voor onze digitale leeromgeving. Hierop kun je alvast lekker oefenen met de theorie voordat je mee komt doen met de theoriecursus. Het oefenen op de digitale leeromgeving is geen must maar zeker wel aan te raden.

Inschrijven

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen