Scooter theorie Utrecht

In één dag slagen voor je scooter theorie in Utrecht!

Exclusief CBR-examenkosten

Kies je theoriecursus

Inschrijven
Inschrijven

Het hoogste slagingspercentage

🏆
123-theorie
83%
Overige theoriescholen
61%
CBR gemiddelde
47%
Bron: uitslagen motor 2021 & 2022 (CBR Open Data)

18 cursus- locaties in Nederland

Altijd een leslocatie bij jou in de buurt.

Inschrijven
Locaties waar je een theoriecursus kunt volgen

Meer dan 140.000 leerlingen geslaagd 🏆

Ben jij de volgende?

Het hoogste slagingspercentage

🏆
123-theorie
83%
Overige theoriescholen
61%
CBR gemiddelde
47%
Bron: uitslagen motor 2021 & 2022 (CBR Open Data)

18 cursus- locaties in Nederland

Altijd een leslocatie bij jou in de buurt.

Inschrijven
Locaties waar je een theoriecursus kunt volgen

Meer dan 140.000 leerlingen geslaagd 🏆

Ben jij de volgende?

In 1 dag je scooter theorie Utrecht halen

Wil jij binnenkort op je scooter door Utrecht rijden? Dan is het belangrijk dat je eerst je scooter theorie certificaat haalt. Hiervoor moet je examen doen bij het CBR. Tijdens het examen laat je zien dat je kennis hebt van de verkeersregels en -wetten. Wil jij in 1x je examen scooter theorie in Utrecht halen? Dan kies je voor onze dagcursus! Bij ons krijg je les in de ochtend en op dezelfde dag, in de middag, doe je examen. En het mooie is, wij regelen alles voor je. Bovendien hoef je geen boek te lezen van te voren!

Wat kost het?

Om bij ons je scootertheorie in Utrecht te halen schrijf je je als eerste in. Je mag meedoen als je 15.5 jaar of ouder bent. De scooter theorieles kost 99 Euro. Daar komen er nog CBR examenkosten bij. Je kunt kiezen uit 3 examentypen:

  • CBR scootertheorie examen, standaard | Kosten: 41 Euro.

Dit examen is eigenlijk voor de meeste deelnemers de beste keuze. Er zijn veel examens beschikbaar en je kunt snel terecht.

  • CBR scootertheorie examen, met extra tijd | Kosten: 53 Euro

Dit type examen is geschikt voor deelnemers met erge dyslexie of een flinke taalachterstand. Alle onderdelen kunnen worden voorgelezen en je krijgt 15 minuten extra de tijd voor het examen.

  • CBR scootertheorie examen, zelf al gereserveerd

Je kiest voor deze optie als je zelf al een examen hebt gereserveerd en je bij ons alleen wilt meedoen met de scooter theorieles in Utrecht.

Lees hier de ervaringen van onze cursisten.

Wall of Fame 🎉

In één keer geslaagd. Ben jij de volgende?

Oefen je scootertheorie online!

Na inschrijving ontvang je een bevestiging. Daarin zie je precies wanneer jouw scooter theorie les plaatsvindt. Natuurlijk sturen we je ook het adres van de cursuslocatie en het tijdstip waarop we je verwachten.
Ook krijg je van ons een inlog tot onze speciale leeromgeving. De ideale manier om je scootertheorie online te oefenen. In onze digitale oefenomgeving vind je vind je echte CBR oefenexamens, honderden oefenvragen met uitleg en een compleet E-book! Het van te voren oefenen is niet verplicht maar wel handig en helpt je zeker bij het slagen voor je CBR scootertheorie certificaat in Utrecht!

Les in de ochtend

Zoals we al eerder lieten weten is de scooter theorieles een dagcursus. Je krijgt les in de ochtend van onze docenten en in de middag gaan we met de groep naar het CBR om examen te doen.
Wij regelen al het lesmateriaal. Denk je zelf aan je ID bewijs of paspoort? Heel belangrijk. Zonder je ID kan je geen examen doen. Onze docenten zijn trouwens erg chill. Ze zullen je helpen de lastige examenstof goed te begrijpen en te onthouden. Ze nemen de tijd om al je vragen te beantwoorden. En heb je last van stress voor examens of vind je het moeilijk om dingen te leren? No worries, de docenten hebben veel ervaring.

Het CBR scooter examen bestaat uit vragen over verschillende verkeerssituaties en hoe je hierop moet reageren. Sommige vragen zijn gericht op verkeersborden, andere op voorrangssituaties en andere op veilig rijden op de weg. Onze docenten kennen alle examenvragen en nemen deze goed met je door. Tijdens en na de cursus houden we geregeld pauze. Neem vooral wat te eten en te drinken mee. In de middag gaan we met z’n allen naar het CBR. Soms kunnen we lopen. Als het te ver is, regelen wij het vervoer.

Inschrijven

CBR scooter theorie examen Utrecht

Als we aankomen bij het CBR Utrecht (adres) helpen we je met het aanmelden. Hiervoor heb je jouw ID en het reserveringsnummer van je examen nodig.. Daarna is het wachten tot je aan de beurt bent. Je tas mag niet mee naar binnen. Die kun je opbergen in een locker.

Ben je aan de beurt? Dan mag je naar binnen. Een medewerker checkt nog even je ID en dan mag je plaatsnemen achter een computer. Er hangen oordopjes om te gebruiken. Op de computer kun je het nummer van je reservering intypen. Zodra je op start klikt, gaat het examen beginnen. Er zijn 50 vragen en 2 testvragen. Je moet 44 vragen goed beantwoorden om te slagen voor je scooter theorie in Utrecht. In totaal heb je hiervoor 30 minuten de tijd (bij een standaard examen). Je ziet direct of je geslaagd bent.

Je zult je wel afvragen hoe lang je scooter theorie certificaat geldig is: 1 jaar en 6 maanden! Genoeg tijd om je praktijkexamen te halen. Daar hoef je trouwens alleen maar een aantal oefeningen voor uit te voeren. Slalom rijden, een noodstop maken en achteruit rijden. Ook moet je een stukje op de openbare weg rijden om te laten zien dat je veilig kunt rijden. Easy toch? Heb je nog vragen? Check dan de meest gestelde vragen onderaan deze pagina.

Inschrijven

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen